top of page
Image by Etienne Boulanger
Trauma: Afbeelding

TRAUMA

Bij trauma is de essentie een verlies van controle. We worden geconfronteerd met een situatie waarbij we ons machteloos voelen. En vaak ook onveilig.

De start van een traject is steeds het creëren van een veilige ruimte. Het laten groeien van vertrouwen.

Tegelijk vind ik het lichaamsgericht werken een heel belangrijke invalshoek bij het werken rond trauma. Veel mensen hebben nood aan het verstandelijk begrijpen van wat er gebeurd is. Dat is een

belangrijke copingstrategie. Het zorgt ervoor dat je terug een gevoel van controle krijgt. Alleen hoopt er zich door het trauma vaak spanning op in je lichaam. Hierdoor kan je misschien moeilijk slapen, heb je vaak hoofdpijn, nekklachten, last van misselijkheid… Het opstapelen van spanning in ons lijf kan dus voor heel wat fysieke klachten zorgen.

Naast het cognitief begrijpen, onderzoek ik ook samen met jou of we iets kunnen doen aan die spanning. Hoe kunnen we ons er meer bewust van worden? En hoe kunnen we ook ontspannen?


In het voorjaar van 2021 start ik eveneens met een EMDR opleiding. Eye Movement Desensitization Reprocessing is een interventie waarbij we door een links-rechts stimulatie van de hersenen de emotionele lading van een traumatische ervaring doen zakken. Het neemt de herinnering niet weg, maar het heeft invloed op de angst en de hevige emoties die vaak gepaard gaan met trauma’s.

Trauma: Diensten
bottom of page