top of page
Dandelion Parachute Seed

WELKE KADERS GEBRUIK IK HEEL CONCREET?

Ik koos voor een integratieve opleiding, omdat ik niet geloof in het toepassen van één kader op elk verhaal. Voor mij werkt het verrijkend om verschillende kaders op en naast elkaar te kunnen betrekken.


Het oplossingsgerichte biedt ons de tools om te kijken naar de krachten. Eerder dan de problemen. Wanneer liep het goed? Wat werkt? Welke oplossingen vond jij zelf? En hoe kunnen we daar meer van doen?

Het systemische drukt ons op het hart om een probleem of een zoektocht nooit los van de context te zien. Jouw vragen, angsten, verlangens… die ontstaan binnen een bepaald systeem en hebben er ook invloed op. Op jouw partner, ouders, collega’s, vrienden, kinderen…

Het contextuele brengt het verleden, het heden en de toekomst samen. Het geeft een kader om de impact van de relatie met jouw ouders of belangrijke zorgfiguren op huidige relaties te begrijpen. En aan te pakken.

Ten slotte geeft ook het lichaamsgericht werken mij houvast. We kunnen de impact van stress, angst en trauma’s op ons lichaam niet meer ontkennen. De lichaamsgerichte technieken vormen dus een belangrijke toegangspoort om opnieuw te komen tot rust.

Laat je vooral niet overdonderen door deze verschillende invalshoeken.


En onthoud dat het jouw traject blijft.

Elke stap is dus afgestemd op jouw kunnen en jouw noden.

bottom of page