top of page
gradient Ocean

JOUW PERSOONLIJK TRAJECT

Je hebt het gevoel dat er heel veel verandert in je leven. Of je hebt het het gevoel dat je vastzit.

Je voelt je misschien wat verloren. En je weet niet welke richting je wil uitgaan.

Meer dan ooit zijn we op zoek naar een zinvolle invulling van ons leven. Dat zorgt ook voor heel wat druk. We zijn ook vaak op zoek naar een evenwicht tussen avontuur en stabiliteit. Geen evidentie. 


Therapie is een veilige ruimte. Een plek waar je samen met iemand op zoek kan gaan naar die balans.

Twee vragen staan hierbij centraal.

Wie ben ik?

Voor we kunnen beslissen wat we willen doen, moeten we stilstaan bij wie we zijn.

En soms zijn er stukken van onszelf die we bewust of onbewust wegduwen. Stukken waarvan wijzelf of onze omgeving beweren dat ze er niet mogen zijn. En heel af en toe hebben we misschien het gevoel dat we de controle verliezen. Dat we dingen doen waar we achteraf spijt van hebben. De zoektocht naar wie we écht zijn, is nooit af. Maar het kan deugd doen om iemand te hebben. Iemand die je niet per se antwoorden geeft, maar die mee helpt zoeken. En jou  de juiste vragen stelt.

Wat wil ik doen?

Het is vaak veel makkelijker te vertellen wat we allemaal niet willen. De problemen op ons werk, thuis, op school…, die zien we eerder dan de oplossingen. En het lucht op om er met iemand over te praten. Maar wat willen we dan wel? Kunnen we luisteren naar wat we écht verlangen? Denk eens even na over datgene waar jij urenlang mee bezig kan zijn zonder dat je door hebt dat er zoveel tijd verstreken is. En bovendien krijg je er energie van. Dat geeft misschien al een tipje van de sluier.

Soms zijn er heel wat negatieve gedachten en overtuigingen die ons in de weg zitten om bepaalde stukken van onszelf te laten zien en om te doen wat we écht willen.

In onze therapiesessies leggen we die  overtuigingen op tafel. Om daarnaast ook stil te staan bij jouw hulpbronnen.

Een kleine greep uit de technieken die ik hierbij toepas:

- de kernkwadranten

- Voice Dialogue

- technieken uit het oplossingsgericht werken

-...

bottom of page